Promocija jubilarne dopisnice povodom 765 godina prve hrvatske kovnice novca u Hrvatskoj i prezentacija virtualne 4D razglednice

PAKRAC UŠAO U FILATELISTIČKI SVIJET

Predstavljanje poštanske dopisnice i virtualne 4D razglednice

Pakrac se zahvaljujući poštanskoj dopisnici koja je izdana u povodu 765 godina od prve hrvatske kovnice novca po prvi puta upisao u filatelistički svijet, a dopisnica će biti svečano predstavljena na promociji koja će biti održana u ponedjeljak 7. lipnja, u gradskoj vijećnici kurije Janković s početkom u 19 sati.

Dopisnica Grada Pakraca, na kojoj uz ilustraciju starog grada Pakraca koju je ilustrirao Tomislav Tomić i otisak slavonskog banovac, prvog kovanog novca koji se u Pakracu kovao još 1256. godine, je nastala na inicijativu Turističke zajednice Grada Pakraca, a u suradnji i u partnerstvu s Hrvatskom poštom.

Na predstavljanju, za koje će zbog epidemioloških mjera biti potrebna prethodna rezervacija, bit će održane i tri prezentacije. Najprije će magistra arheologije Tea Lokner održati prezentaciju na temu povijesne važnosti starog grada Pakraca. Potom će njen kolega Krešimir Vacek održati prezentaciju virtualnog 3D modela Starog grada Pakraca, a na kraju će inženjer elektrotehnike Krešimir Ećimović predstaviti svoju aplikaciju 4D razglednice Pakraca.

Dopisnicu Grada Pakraca moguće je kupiti u svim poštanskim uredima u Hrvatskoj, a prema najavama iz Turističke zajednice Grada Pakraca ovo je prvi korak prema konačnom cilju, da Pakrac u narednim godinama dobije i svoju poštansku marku.

Promocija se odvija uz poštivanje važećih epidemioloških mjera i preporuka.

Budući da je broj posjetitelja ograničen, ljubazno Vas molimo da potvrdite/najavite svoj dolazak, najkasnije do ponedjeljka  ,7.lipnja do 11h.

E mail: tz.pakrac@gmail.com

Tel.: 034/411-288

Mob.: 098/436-176