Okusi pakračkog kraja

Zahvaljujući pitomom podneblju, plodnoj zemlji, kulinarskoj mašti, Pakračanima i njihovoj otvorenosti za nove okuse, naša kuhinja je vrlo zanimljiva, ukusna i raznolika. No, u Pakracu se ne jede samo zbog potrebe, već i zbog uživanja.  Pakračka kuhinja specifična je zahvaljujući utjecaju nacionalnih manjina. U domaćoj kuhinji osjeti se prisutnost nacionalnih manjina koje nastanjuju Pakrac: talijanske, češke, mađarske, srpske…

Gastronomija je dio kulture po kojoj su se manjine i većina međusobno razlikovali, međutim na kraju su svi jedni od drugih preuzimali ono što im je bilo ukusno i važno. Današnja je kuhinja u našem kraju jedan zanimljivi spoj svih tih recepata koja će zadovoljiti svačije nepce.

Prednost takve kuhinje je u tome što se još uvijek koriste domaće uzgojene namirnice za pripremu jela. Kao suvenir iz Pakraca možete ponijeti domaće proizvode: vino, med, bučino ulje, pivo i džem, koje rade vrijedne ruke naših domaćih OPG-ova.

Restorani