Platforma “Sigurna okupljanja” – sve informacije za organizatore događanja na jednom mjestu!

Platforma “Sigurna okupljanja”-dostupna od 1. lipnja!

Platforma “Sigurna okupljanja” je internetska platforma za sigurnu regulaciju javnih okupljanja za vrijeme epidemije koronavirusa za događanja koja uključuju amaterski i profesionalni kulturno-umjetnički sadržaj (koncerte, festivale, kazališne predstave, izložbe i sl.).

Platforma je za korištenje dostupna od 1. lipnja i uključena je u preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Organizatori okupljanja koji očekuju dolazak više od 100 posjetitelja obvezni su dostaviti obavijest o održavanju okupljanja putem sustava okupljanja.hr. Obveza se primjenjuje od 1. lipnja.

Ciljevi platforme:

Kroz ispunjavanje algoritma omogućiti organizatorima brzu i učinkovitu provjeru usklađenosti događanja s aktualnim epidemiološkim mjeramaVratiti povjerenje u sigurno odvijanje događanja.

Omogućiti brzo zaprimanje obavijesti o promjenama važećih epidemioloških mjeraPružiti organizatorima centralni edukativni i informacijski alat.

Omogućiti centralni evidencijski alat za analizu utjecaja okupljanja na epidemiološku slikuNositelji platforme su Hrvatska gospodarska komora i Ministarstvo kulture i medija, uz partnerstvo Stožera civilne zaštite RH i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. .

Dugoročni cilj je da se ova platforma, u suradnji s nadležnim tijelima i institucijama, proširi i na druge oblike okupljanja poput konferencija, sportskih i drugih vrsta događanja. https://okupljanja.hr/

https://okupljanja.hr/