1. Dječji Dan zanimanja !

Interaktivno i zabavno upoznavanje s raznim zanimanjima održati će se subotu 11. rujna od 16 sati, na novouređenoj gradskoj šetnici , dijelu središnjeg gradskog Trga bana Jelačića i gradskoj tržnici .

Ovaj jedinstveni događaj ima za cilj prije svega djeci i mladima konkretno približiti razna zanimanja i zvanja za koja će se možda i odlučiti u skoroj budućnosti.

Uz Udruženje obrtnika Pakraca i Lipika koje broji oko 170 različitih obrta, od kojih će se neki i predstaviti u subotu, na Dječjem danu zanimanja sudjelovati će i Srednja škola Pakrac, te Tehnička škola Daruvar.

Djeca i mladi će se na prigodnim izložbenim prostorima moći pobliže upoznati sa zanimanjima kao što su frizer, kozmetičar, fotograf, elektroinstalater, vodoinstalater ili instalater centralnog grijanja, ali i vatrogasac i policajac.

Bit će tu i građevinara, soboslikara kao i medicinskih zanimanja zahvaljujući medicinskim sestrama i fizioterapeutima koje predstavlja Srednja škola Pakrac.

Zahvaljujući Tehničkoj školi Daruvar djeca i mladi će se moći upoznati sa zanimanjima vezanim uz elektrotehniku i strojarstvo, a na prostoru Gradske tržnice će biti predstavljena prometna zanimanja uz mogućnost probne test vožnje automobila u pratnji instruktora.